2. Mennyi pályázat jelent meg eddig az Új Széchenyi Tervben?

A pontos válasz akkor adható meg, ha tisztázzuk mit is értünk egyáltalán "Pályázat" alatt.

Az Új Széchenyi Terv - ÚSZT (link_extnl-over) hivatalos honlapján az alábbi 6 fő területen jelentek meg pályázati kiírások:
USZT-logo-13x9 Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program (link_extnl-over): 4 kiírás,
USZT-logo-13x9 Zöldgazdaság-fejlesztési Program (link_extnl-over): 16 kiírás,
USZT-logo-13x9 Vállalkozásfejlesztési Program (link_extnl-over): 7 kiírás,
USZT-logo-13x9 Tudomány – Innováció Program (link_extnl-over): 5 kiírás,
USZT-logo-13x9 Foglalkoztatási Program (link_extnl-over): 4 kiírás,
USZT-logo-13x9 Közlekedésfejlesztési Program (link_extnl-over): 6 kiírás,
az jelenleg ((2011.01.28-án) mindösszesen 42 kiírás található  az ÚSZT honlapján.

Ugyanakkor egy adott kiírás akár több statisztikai régióból is megpályázható és mivel az egyes statisztikai régiókra a pályázati kiírásban eltérő feltételek vonatkozhatnak, az adott mennyiségű kiírás akár sokkal több, akár 100 pályázatnak is felfogható. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy helyhez kötött cég vagy önkormányzat 100 pályázatból választhat fejlesztési elképzelései megvalósításához, hiszen számára irreleváns, hogy az ő saját területén kívül még mennyi más régióból lehet az adott kiírásra pályázatot beadni.

Az újonnan pályázni kívánok számára a pályázati kiírások száma is kevesebb, ugyanis a kiírások között olyanok is vannak, amelyek korábbi kétfordulós pályázati kiírás második fordulójára vonatkoznak. (példa: Zöldgazdaság-fejlesztési Program: "Környezetvédelmi célú informatikai fejlesztések a közigazgatásban - E-környezetvédelem") Ezekre kizárólag azok adhatnak be pályázatot, akik a korábbi -hasonló témájú - kiírás első fordulójára is beadtak pályázatot és azt kidolgozásra javasolta a közreműködő szervezet.

A pályázók körére hangsúlyozottan figyelni kell az egyes kiírásoknál, hiszen néhány esetben csak néhány, nevesített szervezet adhatja be a pályázatot. Ilyen például a Közlekedésfejlesztési Programon belül a"4-5 számjegyű közutak fejlesztése (6 régióban jelenik meg) - Közlekedésfejlesztés" c. kiírás, amelyre csak 3 szervezet, a Magyar Közút NZrt., a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ adhat be pályázatot.

Módosítás dátuma: 2011. január 28. péntek, 08:53