8. Az ÚSZT turisztikai célú pályázati kiírásában szereplő megvalósíthatósági tanulmánynak lesz-e kötelező tartalmi elvárása, illetve a beállított 1 millió Ft elszámolható költség megítélésük szerint elegendő-e annak vállalkozóval történő kidolgozásához?

Válasz: A vonatkozó pályázati kiírás tervezetében megjelenik, hogy a kötelezően benyújtandó megvalósíthatósági tanulmányhoz lesz egy

segédlet, mely végigvezeti a pályázót a tartalmi elvárásokon. A megvalósíthatósági tanulmány a pályázat egyik legfontosabb eleme, mert ezen keresztül kapnak képet a bírálók a projekt valós tartalmáról, annak létjogosultságáról és pénzügyi fenntarthatóságáról. Ezért mindenképpen célszerű szakcéggel kidolgoztatni a tanulmányt, épp ezért is szerepel az 1 millió Ft-os elszámolható költség, annak elkészítésére. A költség tekintetben a piac fogja azt beárazni, de megjegyezzük, hogy mivel a korábbiakhoz képest magasabb a támogatási arány, azaz kisebb önerő szükséges a projekt megvalósításához, ezért indokolt a pozitív döntés tekintetében meghatározó megvalósíthatósági tanulmányt akár 1 m Ft fölötti költséggel is, de precízen kidolgoztatni.